Zielony Graduate Student Village / Schwartz Besnosoff Architec…

first_img Housing Zielony Graduate Student Village / Schwartz Besnosoff Architects + Bar Orian ArchitectsSave this projectSaveZielony Graduate Student Village / Schwartz Besnosoff Architects + Bar Orian Architects CopyAbout this officeSchwartz Besnosoff ArchitectsOfficeFollowBar Orian ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingEducational ArchitectureHaifaHousingEducationalIsraelPublished on March 26, 2012Cite: “Zielony Graduate Student Village / Schwartz Besnosoff Architects + Bar Orian Architects” 26 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Israel CopyHousing, Educational Architecture•Haifa, Israel “COPY” “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/219586/zielony-graduate-student-village-bar-orian-architects-schwartz-besnosoff-architects Clipboardcenter_img Zielony Graduate Student Village / Schwartz Besnosoff Architects + Bar Orian Architects Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/219586/zielony-graduate-student-village-bar-orian-architects-schwartz-besnosoff-architects Clipboard Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architects+ 37 Share ArchDaily Architects: Bar Orian Architects, Schwartz Besnosoff ArchitectsText description provided by the architects. The Zielony Graduate Student Village is located near the main entrance to the Technion, on an area of 22 dunams (22,000 square meters). It includes 215 housing units, ranging from 2 to 4 rooms. The village will also include a community center with preschool classrooms and a multipurpose hall, which will serve as a social hub for the village residents as well as graduate students who live off-campus.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedThe project design is based on the principles of landscape-sensitive and ecological planning. This is reflected in minimal damage tothe landscape, as little development work as possible, preservation of the existing natural environment, and the creation of a silhouette that blends into the natural surroundings.Save this picture!planPedestrian traffic within the village is accommodated by 7 bridges, built perpendicular to the topography on pillars at the different levels, which lead to a public boardwalkwhere they join to become a single unit.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsThe boardwalk is the “main boulevard” in the public space of the village. It is the heart of the project – a central meeting place where children can move freely and safely within the village.Save this picture!planThe definition of the boardwalk as a public space enabled significant savings in the number of elevators and created a unique high-quality and significant public, social space for this community.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsLocated near the Ramat Alon neighborhood, the project creates common areas and incidental, natural encounters with the space outside the project.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsThe project was developed around the concept of dialogue – with nature, with the neighbors, with the community and with the economy.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsMain Principles- Climate – The building facades are built in a north–south direction.- Ecology – The planning incorporated maximum consideration for the natural green environment.- Minimal incursion on the landscape – The typology of housing clusters built perpendicular to the topographyprovidesmaximum distance between them without interveningin the green areas between the housing clusters.Flexibility – The project site requires flexible construction that can accommodatevarying functional, topographical and landscape constraints without the need for essential changes. Along the same lines, the units are planned for flexibility of size (rooms that can be incorporated in different unit configurations).Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsFreedom – The informal construction conveys a sense of freedom, characterized by kibbutz-like buildings and lush green surroundings.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architects“Absorbent” buildings – The basic typology of construction is founded on the goal of absorbing the environment –uncultivated surrounding greenery, yards and lanes. The concept of absorption is expressed in enlargement of the building envelope and the opening of “holes” in its volume.Save this picture!elevationConnection to the soil – Theconstruction plans are based on cautious contact with the soil – the project minimizes the use of supportive walls in order to ensure maximum preservation of nature. Natural wilderness – The projectcreates domesticated areas and wild nature areas that do not need to be touched during or after the construction.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsArchitecture as a backdrop – The silhouette of the project integrates harmoniously with the natural surroundings, without significant changes to the existing landscape. Continuum of integration – The construction creates a continuum of lanes and yards that integrate harmoniously into the environment.Added value – The buildings physically link the Technion with its neighbors and the Ramat Alon neighborhood.Neighborliness – The project creates a living space in a neighborhood-like community atmosphere, with common areas and meeting places. At the same time, each unit enjoys maximum privacy and a view of green landscape.Locality and integration in the fabric of the Technion – The basic typology resembles that of the existing dormitories at the Technion, with the differencethat thebuildingsare constructed perpendicular to the topography and in clusters, creating new ecological, community and cultural elements.Save this picture!Courtesy of bar orian architects + schwartz besnosoff architectsProject gallerySee allShow lessNew Bauhaus Museum / MenoMenoPiu ArchitectsArticles‘Stavia 2012′ Hotel Proposal / Marciano ArchitectureArticlesProject locationAddress:Haifa, IsraelLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharelast_img read more