Eagle Rock House / Part Office

first_img “COPY” Projects Architects: Part Office Area Area of this architecture project CopyHouses•Los Angeles, United States United States ArchDaily Eagle Rock House / Part OfficeSave this projectSaveEagle Rock House / Part Office 2019 “COPY” Houses CopyAbout this officePart OfficeOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVancouverOn FacebookLos AngelesUnited StatesPublished on December 03, 2020Cite: “Eagle Rock House / Part Office” 03 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?洛杉矶鹰岩别墅 / Part Office是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  2185 ft² Year Completion year of this architecture project Eagle Rock House / Part Office Photographs:  Naho KubotaDesign Team:Jeff Kaplon, Kristin Korven, Chad Paul KartyContractor:Behr ConstructionCity:Los AngelesCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Naho KubotaRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaText description provided by the architects. The Eagle Rock House is the renovation and addition to a 1963 home in east Los Angeles located at the end of a small cul-de-sac. With a steep hillside yard, kidney-bean shaped pool, and views of the San Gabriel mountains, the house embodied the quintessential, non-distinct suburban Los Angeles home.Save this picture!© Naho KubotaThe clients – an art dealer, avid cook, and their two children – purchased the house sight-unseen from a family who had haphazardly expanded and renovated the home over the years, resulting in a series of disconnected interior spaces fitted with a bricolage of materials void of any intention. Save this picture!© Naho KubotaConceptually, we believed there was merit to achieving a meaningful dialog with these problematic existing conditions, ensuring that the design existed as part of the lineage of the house’s history rather than subverting it. Pragmatically, our goal was to spatially reorganize the function of the ground floor with a robust kitchen, add more natural light, and provoke a more thoughtful relationship between interior and exterior spaces. Save this picture!© Naho KubotaSave this picture!Floor plan level 1Save this picture!© Naho KubotaThis exploration started with the central stair; an inconsistent variety of rises, runs, and landings, which we inverted from the most obtrusive element to the most sculptural, celebrating its illogical form an important function connecting all levels of the home. A new skylight at the ground level and window in the upper landing creates shifting natural light throughout the day on the stairs, and a restructuring of the supports and partial removal of adjacent walls create new visual connections between levels.Save this picture!© Naho KubotaThe living room, commercial-style kitchen, and dining space were combined into one large volume adjacent to the pool deck with a small addition and removal of a previous bedroom and en-suite bath. A new sliding door mirrors an existing slider to create symmetry in this space, while a large picture window between new kitchen elements denotes the addition. The existing flat ceilings were vaulted with a ‘structural tree’: a central post supporting various beams that redistribute loads of the new volume and layout. Some structural elements, both existing and new, were left exposed to communicate the extent of the renovation and help define the spaces within.Save this picture!© Naho KubotaA mix of ‘high’ and ‘low’ materials respond to the client’s interests. An Italian stone terrazzo floor gives the spaces a gallery-like feel, while construction-grade plywood offsets this finish by offering warmth to the spaces while being cost-conscious.  Save this picture!© Naho KubotaProject gallerySee allShow lessDiscover a New Generation of Antibacterial ToiletsArticlesThe Hillside House / UPASelected Projects Share Save this picture!© Naho Kubota+ 19Curated by Paula Pintos Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952434/eagle-rock-house-part-office Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952434/eagle-rock-house-part-office Clipboard Year:  Photographslast_img read more