Pedongkelan-YN House / HYJA

first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888261/pedongkelan-yn-house-hyja Clipboard Houses Photographs:  Ernest Theofilus Manufacturers Brands with products used in this architecture project Pedongkelan-YN House / HYJASave this projectSavePedongkelan-YN House / HYJA Photographs Save this picture!© Ernest Theofilus+ 28Curated by María Francisca González Share Architects: HYJA Area Area of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888261/pedongkelan-yn-house-hyja Clipboard Area:  711 m² Year Completion year of this architecture project center_img 2017 Projects “COPY” CopyAbout this officeHYJAOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWest JakartaIndonesiaPublished on March 10, 2018Cite: “Pedongkelan-YN House / HYJA” 09 Mar 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Pedongkelan-YN House / HYJA Manufacturers: GAF, Conwood, WohnraumInterior Design:MoirelivingLandscape Designer:Sembilan DaunArchitect In Charge:Herry JaniCity:West JakartaCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ernest TheofilusRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodSculptformTimber Click-on BattensWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXText description provided by the architects. The site is located in a densely populated residential area. The House position is located in a corner and oriented to the west, so it is exposed to the sun in the afternoon. We respond with a secondary skin design to cover most faces of buildings that have large glass openings. The second skin is a sustainable wood grille, easy to care for and environmentally friendly, this lattice reduces the sun’s rays in order not directly shine the inner space. we also design the second skin from the iron plate, so it does not impress the wood solely. This second skin gives the impression of shade through the shadow that arises.Save this picture!© Ernest TheofilusSwimming pool in position on the side, so as not to take space from the building inside.The pool terrace is placed in the middle of the room so as to divide the inner space into 2. Fields in this area are given glass openings, so that visually all the rooms are still connected, and not seem narrow. The pool has a cooler temperature, we put the ceiling fan on the pool terrace to draw the wind from the temperature of the pool, and when the corridor door is open, it will feel cool breeze into the room and the air pressure changes.Save this picture!SectionHome theater space under the pool, made a glass openings for visual continuity of the building, and at the same time illuminate the room inside. The bedroom balcony floor features a hollow iron plate for continuous air continuity. This material reduces the impression of solid. The combination of wood, iron and stone walls gives the impression of a modern tropical house, as well as a blend of green landscape to reduce the massive impression on the overall shape of the building.Save this picture!© Ernest TheofilusProject gallerySee allShow lessJuck-e-jae in Hadong / studio_GAONSelected ProjectsPERMEABLE LIVING Building / Arquitectura XSelected Projects Share CopyHouses•West Jakarta, Indonesia “COPY” Indonesialast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *