Tianhe Youth Commune / O-office Architects

first_imgArchDaily Year:  Tianhe Youth Commune / O-office Architects China “COPY” CopyApartments, Office Buildings, Renovation•Guangzhou, China Photographs:  Chaos. Z, Zhi XiaSave this picture!Landscaping bridges suturing between the former warehouses. Image © Chaos. ZRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodLunawoodThermowood FacadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingText description provided by the architects. Located in Tianhe District of Guangzhou City, the Shadong village, where sits the buildings of this project, was erected in December 1995. The local economic corporation in the late 90s constructed on the commune’s fringe land a 4-storey warehouse leased to the Guangzhou Book Center for their new book storage.Save this picture!Floating landscaping bridges. Image © Chaos. ZEight years ago, the company constructed a new five-story warehouse building on the northern side of the previous one.The status quo of the site is now one new and one old vacant multi-story warehouse building. The compound’s accessibility from the city is poor, but they own the beautiful scenic view of Baiyun Mountain.Save this picture!Implanted in bridges system running through from the entrance to the roofIn consideration of these two multi-storey warehouses, without long history or any spatial distinctives, the architect experiments a bold spatial operation of transplantation of mountain-scape”, within the 8.5-meter-wide “canyon” between the long sides of the two buildings, to reshape the post-industrial site.Save this picture!Floating landscaping bridges. Image © Zhi XiaSave this picture!Landscaping bridges as outdoor terraces and viewing decks. Image © Chaos. ZThe reconversion creates a new state of combination of urban and rural, and this new “urban-rural integration” will serve as an incubator and living home of the new urban young talents.Save this picture!Outdoor staircase and floating bridge. Image © Zhi Xia7 solid landscape segments transplanted from Baiyun Mountain link the two buildings into a new community with a total gross floor area of 23,000 square meters and accommodating about 800 young people to work and live in the commune.Save this picture!Continuous climbing walkway links and runs to the roof-top garden. Image © Chaos. ZBy the intervention of the floating landscaping bridges, a continuous climbing walkway links and runs through from the entrance of the compound to the roof-top garden and recreation facilities, offering a real experience of outdoor climbing within the new youth commune. Save this picture!Continuous climbing walkway links and runs to the roof-top garden. Image © Zhi XiaProject gallerySee allShow lessBUFTEA Residence / ASSAR LLOX ARCHITECTSSelected ProjectsDalvey Road House / Guz ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:51-52 Ganyuan Rd., Tianhe District, Guangzhou, Guangdong, ChinaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share 2017 Tianhe Youth Commune / O-office ArchitectsSave this projectSaveTianhe Youth Commune / O-office ArchitectsSave this picture!Green Canyon created out of the abandoned site. Image © Chaos. Z+ 35Curated by 韩爽 – HAN Shuang Share Architects: O-office Architects Area Area of this architecture projectcenter_img Area:  21000 m² Year Completion year of this architecture project Apartments ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/901363/tianhe-youth-commune-o-office-architects Clipboard Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/901363/tianhe-youth-commune-o-office-architects Clipboard Photographs CopyAbout this officeO-office ArchitectsOfficeFollowProductsSteelStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsOfficesOffice buildingsRefurbishmentRenovationGuangzhouApartmentO-office ArchitectsChinaPublished on September 06, 2018Cite: “Tianhe Youth Commune / O-office Architects” 06 Sep 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?广州天河创想公社 / 源计划建筑师事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *